Inici > Asociació Wagneriana Alacant > Qui som i què fem - Les nostres motivacions
Cat / Val | Castellano

Qui som i què femRichard Wagner

Volent ser fidels als nostres orígens, ens dediquem a divulgar l'obra wagneriana, fugint de tòpics i modes, i l'obra de compositors alacantins i d'arreu wagnerians.


Volem editar dos revistes amb continguts diferents, una en castellà i l'altra en català, publiquem llibres, fem conferències, concerts, audicions de periodicitat mensual i amb les adquisicions que fem els diferents membres de l'Associació, nodrim una important biblioteca compartida.


Nosaltres som contraris a les escenografies irrespectuoses, perquè el que Wagner havia definit és el que ens interessa com a wagnerians. Personalitats eminents s'han oposat en tot o en part a aquesta mena d'excentricitats o s'han decantat per decorats respectuosos. Els teatres segueixen, però, sense alternar unes i altres escenografies.


Hores d'ara hi ha més d'un centenar d'associacions wagnerianes arreu del món, que es dediquen o bé exclusivament al tema wagnerià, o bé el compaginen amb el món de l'òpera o fins i tot de l'opereta. Fan diverses activitats i editen una vintena de publicacions periòdiques de caire wagnerià.


La majoria d'associacions, com és el nostre cas, s'apleguen a l'entorn de Richard Wagner Verband International amb seu a Bayreuth, que organitza un congrés anual a diverses ciutats.